Oldalak

2008. október 15., szerda

KÓKUSZOS CREME CARAMEL




KÓKUSZOS CREME CARAMEL

10 deka cukor, 2 deci kókusztej, 2 deci tej, 2 tojás, 1 csipet só, 5 deka cukor, 1 van. cukor, kókuszreszelék

A 10 deka cukrot fél deci vízzel egy lábosban karamelizálom. 4 tüzálló formába öntöm. A kókusztejet a tejjel felmelegítem, beleöntöm az 5 deka cukrot és a van. cukrot. A 2 tojást egy csipet sóval felverem, majd hozzáöntöm a meleg tejhez, ízlés szerinti kókuszreszeléket szórok még hozzá és jól összekeverem majd a formákban közben megkeményedett cukorra öntöm.
Egy nagyobb tüzálló tálba vizet engedek és beleállítom a formákat úgy, hogy kb. félig ellepje öket a víz. 180 fokos sütöben kb. 30-40 percig sütöm.
Több óra hosszat a hütöben állni hagyom, majd egy éles késsel körbevágom a szélét és tányérra borítom. Kókuszreszelékkel megszórva tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése