Oldalak

2008. október 13., hétfő

SPAGETTI KOKTÉLPARADICSOMMAL, MOZARELLÁVAL


SPAGETTI KOKTÉLPARADICSOMMAL,MOZARELLÁVAL

2 személyre

20 deka spagetti, 20 deka koktélparadicsom, maroknyi fekete, magozott olivabogyó, 5 deka fenyömag, 1 gombóc mozarella, bazsalikom, só, bors, olivaolaj,friss rozmaring

A spagettit sós vízben nem túl puhára / al dente/ fözni. Közben a kis paradicsomokat megmosni, félbevágni. Egy serpenyöben az olivaolajat felhevíteni, a rozmaringot beledobni, pár másodpercig piritani, isteni illata lesz!!!

Rádobni a félbevágott paradicsomokat és együtt piritani, sózni, borsozni. Utána beleszórni az olivabogyókat / egészben hagytam öket/, tovább sütni.

A fenyömagot egy kis teflonos serpenyöben zsiradék nélkül megpiritani, a mozarellát kis kockákra vágni, a bazsalikomot csíkokra vágni.

Az olivás paradicsomot, a mozarellát és a csíkokra vágott bazsalikomot egy nagy tálba önteni, rátenni a leszürt spagettit, jól összekeverni , ízlés szerint még füszerezni, leönteni egy kevés olivaolajjal és a piritott fenyömaggal megszórva tálalni. Frissen reszelt parmezán is passzol rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése